Kada je reč o tradiciji pravljenja roštilja, Balkanci uvek imaju glavnu nagradu
Od ukusa svežeg rošitlja ne postoji ništa ukusnije, pogotovo kada se pripremi na majstorski način i uz poneki trik iz rukava koje znaju samo pravi majstori i drže ih samo za sebe.
Danas ćemo Vam odati jedan od njih. . .
Uvek izaberite pravi roštilj
Ovo je jedna od najbitnijih stavki kada je reč o pripremi roštilja. Morate imati pravi alat koji će Vam omogućiti da meso ispečete u ravnomerno raspoređenoj temperaturi sa svih strana i da će meso moći ujedno da zadrži svoju slast i prirodnu masnoću bez dodataka.
Jedan od naših predloga bi svakako bio Multi Grill MG-400 koji smo lično dobili na poklon ali sa kojim smo prezadovoljni i koristimo ga svaki put kada želimo da pripremimo roštilj za nas ili naše najbliže.
Koristite najbolji ćumur
Ukoliko ipak želite da koristite neke od tradicionalnijih načina pripreme roštilja, dal to bilo u zidanim roštiljima ili pak sa samom rešetkom, jedna od krucijalnih stavki jeste ćumur koji koristite.
Svakome prvo padne na pamet da izabere samo ono koje je najjeftinije i da sa tim završi kupovinu, ali tako prave veliku grešku. Kod najjeftinijih ćumura, drvo koje se koristi unutra nije u potpunosti prirodno, već se dopunjuje sa dodacima poput piljevine i presovanih sušenih biljaka koje dodaju volumen pakovanju, ali vatra koju održavaju neće dugo trajati, kao i što mirisi i čađ sa tih dodataka se prenosi na meso koje pečete.
Svakome prvo padne na pamet da izabere samo ono koje je najjeftinije i da sa tim završi kupovinu, ali tako prave veliku grešku. Kod najjeftinijih ćumura, drvo koje se koristi unutra nije u potpunosti prirodno, već se dopunjuje sa dodacima poput piljevine i presovanih sušenih biljaka koje dodaju volumen pakovanju, ali vatra koju održavaju neće dugo trajati, kao i što mirisi i čađ sa tih dodataka se prenosi na meso koje pečete.
Izaberite meso sa pravog mesta za Vaš roštilj
Meso za roštilj ne možete mnogo da pogrešite, bilo da birate ćevape, pljeskavice ili kobasice koje će upotpuniti Vašu trpezu, jako je bitno da izaberete od proizvođača kojima verujete. Jedan od najsigurnijih izvora mesa jesu upravo mali proizvođači koji proizvode meso u manjim količinama, međutim njih je teško pronaći, zato što imaju svoje privatne kupce i retko kad imaju dovoljne količine za ostale.
Ukoliko je ovakva situacija i kod Vas, onda Vam ostaje jedino da idete na izbor najbliži tome, a to jesu male mesare koje se nalaze u Vašem okruženju.
Ukoliko je ovakva situacija i kod Vas, onda Vam ostaje jedino da idete na izbor najbliži tome, a to jesu male mesare koje se nalaze u Vašem okruženju.
Začinite Vaše jelo po Vašem ukusu
Iako je meso samo po sebi izuzetno ukusno, svi smo navikli već na njega, te je iz tog razloga teže oduševiti nekoga sa Vašim jelom.
Kako biste upeli da "oduvate" Vaše goste sa umećem i ukusom jela, naš predlog bi bio da eksperimentišete sa začinima koje koristite pre i prilikom pečenja rošitlja. Svakako da bi jedan od njih bio predlog za mariniranje mesa ili pak posipanjem pečenja sa pivom (tokom pečenja) gde biste time dobili kombinaciju ukusa jela (mesa) i osveženja u kojima većina uživa (piva). Ukoliko niste sigurni kako da pripremite marinadu ili da ispečete savršeni roštilj, pogledajte ovaj članka gde su detaljno objašnjeni koraci do savršenog roštilja.
Comments
Post a Comment